Köttkvarnen letar sig in i allt fler hushåll

köttkvarn electroluxFörr i tiden var köttkvarnen ett självklart köksredskap i nästan alla hushåll och det är inte så konstigt heller eftersom möjligheten att köpa köttfärs i butik eller hos kötthandlare var ytterst begränsat.

Det har dock blivit allt mer modernt att använda sig av en köttkvarn och göra sin egen färs där hemma. En anledning kan vara att faktiskt få ner priset något men den största anledning är trots allt att man får en annan kontroll över sina råvaror och hur de hanterats. Aldrig mer riskerar du att köpa köttfärs från en butik som märkt om paketen.

Att göra sin egen färs med köttkvarn ger en annan matglädje också vilket i sin tur uppskattas av väldigt många. Ju mer tid man lagt ner på matlagningen ju bättre smakar det oftast. I alla fall för dem som värdesätter tiden.

Att ha sin egna köttkvarn öppnar för möjligheterna att göra egna korvar. Du får då full kontroll på innehållet och kan nästan få 100% kött i korvarna bortsett från lite smaksättning. Att göra egen korv kan faktiskt vara väldigt kul och beroende på vilken typ av kött du trycker ner i köttkvarnar så varierar också fettmängden i korven. Detta gör att du kan ta fram en fet korv som lämpar sig väl för grillen.

Om du är sugen på att investera i en köttkvarn för att få bättre kontroll på dina råvaror till maten och samtidigt öppna möjligheterna att göra helt nya rätter så finns det att köpa bra köttkvarnar för ca 1000 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *