Finansiering

Behöver du låna pengar för att köpa möbler och inredning? I så fall kan du vara ganska lugn då du knappast är ensam.

Möbler kan vara väldigt dyrt och vara en stor investering i vissa fall. Befinner man sig dessutom i en livssituation med lite sparade pengar så är det helt naturligt att låna pengar för detta.

Har du arbete och fast inkomst är det relativt enkelt att köpa möbler utan att betala allting kontant vid köptillfället. Många e-butiker erbjuder avbetalning genom företag som Resurs Bank, Klarna och liknande tjänster. På så sätt kan du välja att köpa en snygg soffa för 10 000 kronor och betala av den på 12 månader och på så sätt inte få en lika hård ekonomisk smäll som att betala för hela soffan på en gång.

Det är bättre att ha en buffert på banken och betala lite ränta på lån än att köpa möbler för sin buffert och sen stå där utan buffert med en plötslig utgift att betala.

Privatlån

Privatlån genom banken är förmodligen den mest lönsamma avbetalningen du kan göra om du vill köpa möbler. Det är ofta genom dessa lån som du får lägst ränta men samtidigt måste du besöka banken för att få lånebesked och skriva på papper. Därför är det väldigt få personer som väljer att teckna ett privatlån för att handla möbler. Möjligtvis att det är något man kan tänkas göra om man har väldigt många möbler man behöver köpa.

Är det bara en möbel du vill köpa och betala av den på 3 månader så är det förmodligen inte värt jobbet att vända sig till banken utan betydligt lättare att göra köpet med avbetalning direkt hos handlaren.

SMS Lån och andra blancolån

SMS Lån är egentligen ett mikrolån och snabblån som snabbt sätts in på ditt konto. Här kan du ganska låna 5 000 kronor och detta är förmodligen den enklaste låneformen där det heller inte görs någon större kreditkontroll på dig som låntagare. De kommer kontrollera om du har några betalningsanmärkningar och skulder som gått till kronofogden. Har du inte det så är det grönt ljus och du får pengarna på ditt konto nästa dag eller till och med samma dag hos vissa kreditföretag om du har rätt bank.

SMS Lån är väldigt praktiska men de är avsedda att tas på en väldigt kort tid. Vanligtvis förväntas det att du betalar tillbaka skulden redan nästa månad och då är dessa lån bra. Skulle du däremot inte kunna betala tillbaka nästa månad så får du ofta en betalningspåminnelse med ytterligare ränta. Det brukar göra att den effektiva räntan sticker iväg och gör SMS Lån som direkt olämpliga om du ska låna över en längre tid.

ekonomin.nu kan du läsa mer om SMS Lån och om det eventuellt kan vara något för dig.